Våte dager i Porto!!!

Hei og hopp, kjære venner! Ettersom det regnet da jeg skrev forrige innlegg, kan jeg bare si at det ikke har regnet siden, men vært så varmt at man skulle tro man var inne i en badstue. Jeg er jo av typen som klager når det blir for kaldt, klager minst like mye når det blir for varmt. Men det er deilig å svette litt og kjenne hvordan klærne klistrer seg til huden.

IMG_2056

IMG_2065

Vi benyttet selvsagt dagene som de fleste andre nordboere ville gjort, nemlig på stranda hoppende i atlanterhavsbølger. Unntaket var i går. I går var vi på bytur med alt det innebærer. Temperaturen lå på 36 grader celsius i skyggen, men vi tok både sightseeing med buss og sightseeing med sånne gondoler, slike det finnes i mange av Norges skianlegg. Med i prisen på begge utfluktene våre fikk vi med et gratis, lite glass med portvin. Følte vi rett og slett ble 50 år eldre bare på det kvarteret det tok å forderve de to små glassene med Portos beste portvin! Altså skal ærlig innrømme at jeg nok ikke kommer til å drikke portvin igjen. Det smakte altfor søt, men samtidig veldig stram vin som brant nedover halsen. Og etter erfaringen å dømme er det nok best å holde seg unna den slags sterke saker. Kunne jo risikere å bli svimmel av mindre.

IMG_2088
Tar en viktig telefon på en benk.
IMG_2100
Svever over byen…
IMG_2108
Utsikt over Porto by.
IMG_2124
Lurte med meg Even inn i ei veldig fin og gullforgylt kirke. Som dere ser koste han seg stort.
IMG_2117
Samme kirka.
IMG_2138
Vi gikk og gikk rundt og var så varme. Vi prøvde å lete etter en butikk som solgte solkremer slik at vi kunne kjøpe opp et lite lager.

Vi finner bare solkrem som koster 200 kr for en liten tube, syns det er litt i overkant, husker ikke hva solkrem vanligvis koster i Norge. Men skal jo være i sola i i alle fall et år. Så det kommer kanskje til å gå en tube i uka minst.

Vi har ikke bare vært på stranda, på fredagen dro vi på ekskursjon for å se oss rundt og bare nyte livet. Vi endte opp på et svært kjøpesenter. Det passet fint, fikk kjøpt meg kremer og sandaler. Og tvang Even til å være med å kjøpe ny bikini. Kjøpte meg to nye bikinier. Trua han litt, da blir han mer samarbeidsvillig.

IMG_2015

IMG_2016

Etter dette syklet vi hjem og parkerte syklene. Deretter tok vi beina fatt og gikk til Lidl.

IMG_2026
Vi måtte på andre siden av broen. Passet fint for oss med en liten stopp.

Vi handlet mer enn vi noengang har gjort og tok nok en gang taxi hjem.

IMG_2049
Vi handlet 10 liter vin, 60 små bokser med øl, 10 liter melk, 14 liter eplejuice, 14 liter appelsinjuice, 9 liter brus, 12 liter iste, mel, kjeks, sjokolade. Handlet veldig mye ting som ikke går ut på dato. Handlet i tillegg brød og mye grønnsaker, men det er sånne ting vi må kjøpe dann og vann.

I dag har det vært ganske mye kjøligere. Når det har vært langt over 30 grader og temperaturen synker til 25 grader kjennes det virkelig ut som om vinteren nærmer seg. Huttemegtu.

Vi hadde tenkt å dra på stranda i dag, men det slo vi fra oss. Vi syklet på tur på andre siden av broen og så oss om der. Vi fant endelig en plass der de hadde solkrem i litt større format, i tillegg på 30 % rabatt. Vi gjorde et røverkjøp.

IMG_2009

Tenkte jeg måtte legge ved et hverdagsbilde av Even som tar oppvasken. Jeg brukte resten av dagen på å lage middag til 3 dager ute på sjøen. Planen er å dra i morgen og ha 3 lange dagsetapper ned til Lisboa. Da er det bare å glede seg til besøk på mandag! Hurra!

Her kan dere kose dere med litt atlanterhavsbølger på film. Enjoy!

Ship Ohoi fra oss 😀

Forfatter: tone2

Dette er Anne og Even sin reiseblogg, der vi sammen med seilbåten vår Tone II skal dra rundt omkring i halvannet år. Vi kjøpte Tone II i Januar 2015, forholdsvis ferdig rigget for langtur. Vi har siden bodd i båten, første halvår i Molde og senere i Kristiansand. Håper mange vil ha interesse av å lese det vi har å skrive. Vi kastet loss og dro fra Kristiansand sentrum 2.mai 2016. Ship Ohoi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *