Farvel Spania!! Neimen, hallo Portugal!!

FullSizeRender

FullSizeRender

Bilder fra ankringsplassen vår rett utenfor Cangas i Spania. 

Vi dro fra ankringsplassen vår i går og etter cirka 11 timer  var innseilinga til Porto i full gang. Det gikk fra å være litt vind til vindstille til ganske mye vind til vindstille igjen. Hadde forseilet oppe hele tiden. Gikk unna så det suste til tider. Vi vekslet på å ha motoren avslått og i gang.

IMG_1265
Da vi hadde passert grensa til Portugal – var det bare å heise det portugisiske gjesteflagget!

Det eneste dramatiske som skjedde på seilasen i går var at bikinitrusa mi flaksa av gårde. Lette og lette, men forgjeves, den hadde sunket. Hadde for 3 uker siden to bikinier, nå har jeg mistet den ene toppen og den andre trusa. Har en topp og en truse som absolutt ikke passer sammen! Siden Even er av den typen som får anfall av så mye som å nærme seg en klesbutikk – er handling et utelukket tema.

Det var fantastisk å komme i havn igjen. Jeg tok meg første ferskvannsdusj på 5 dager! Det var en god følelse det! Jeg har lest at man får så fin hud av å bade i saltvann, hele kroppen består jo av salter så er kanskje ikke så rart. Og kan skrive under på at etter ørten saltvannsbad er huden min i alle fall bra, ikke flassete eller noe! Sikkert på grunn av mirakelkuren saltvann, hihi!

Ellers har jo jeg og Even sluttet å snuse, vi har blitt sn(r)usfrie! Vet ikke om snus egentlig defineres som et rusmiddel, men syns det var en artig overskrift eller en artig ting å skrive blir vel mer korrekt. Sn(r)usfri 😉

I dag våknet jeg av at det duskregnet inn takluka på soverommet. Regn, fader, vi har jo ikke hatt regn siden vi var i Kilmore Quay for akkurat nøyaktig 1 måned siden i dag. Det var faktisk ganske deilig. Vi sto etterhvert opp og tok oss nok en joggetur rundt omkring for å se oss om. Vi begynte å jogge mer etter at vi slutta å snuse. Man kan fort bli litt nedstemt, å da hjelper det å svette litt. Bare et tips om noen ble motivert til å bli sn(r)usfri! PS: Hjelper også med tyggis! Og er bare 2 uker, så tenker man ikke på det lenger. Snuser du og er lei – dra til sjøs og fisk en sei!

I alle fall etter joggeturen vår syklet vi av gårde for å leverte klær til et vaskeri, de har ikke vaskemaskiner man kan leie her – man må dra til et vaskeri der noen vasker klærne for deg! Deilig! Vi kan hente de igjen i morgen nyvaska og nystrøkne!

Resten av dagen har vi vært inne. Nå ser Even på film mens han smatter høylydt på et kamferdrops. Han ser på Fast and Furious, det var mitt forslag at han kunne se den, mens jeg skrev på bloggen. En ganske deilig dag. Vi skal være her i fem dager – vi drar nok videre på tirsdag.

Vi får besøk av Marianne, Evens søster, hun kommer til Lisboa den 15. august! Det blir så koselig – vi gleder oss! Jeg skal benytte anledningen til å shoppe litt når hun er her! Da er vi 2 mot 1 😉

Hihihi, Ship Ohoi, folkens!

Forfatter: tone2

Dette er Anne og Even sin reiseblogg, der vi sammen med seilbåten vår Tone II skal dra rundt omkring i halvannet år. Vi kjøpte Tone II i Januar 2015, forholdsvis ferdig rigget for langtur. Vi har siden bodd i båten, første halvår i Molde og senere i Kristiansand. Håper mange vil ha interesse av å lese det vi har å skrive. Vi kastet loss og dro fra Kristiansand sentrum 2.mai 2016. Ship Ohoi!

2 kommentarer til «Farvel Spania!! Neimen, hallo Portugal!!»

  1. Skikkelig gøy å lese om store og små opplevelser på de 7 hav. Hi hi. .. du får la den siste bikinitrusa di også forsvinne (gjemt under madrassen eller noe), så blir det nok litt handling på deg. Det er jo litt flaut for Even også å være sammen med deg på stranda i bare overdel.?. Gleder meg allerede til neste kapittel i » Land og strand rundt «. Klem fra Trude.

  2. Hei Anne ,- skal dere være med i ARC’en over ? Hørte dere overtok litt utstyr fra S/Y Lea. Vi blei kjent med damene under regattaen over Atlanteren i fjor. Ha en flott seilas videre ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *