Late dager i Spania!!

Vi har hatt FANTASTISKE dager (med store bokstaver) her Nord Spania.

IMG_1911

Vi har hatt nok og holde på med som dere ser. Hihi.

Vi har i tillegg lett etter dansker, vært værfaste, bada, solt oss, vært på ekskursjon til et par byer og ikke minst tatt masse fine bilder som jeg skal legge ved så dere får se.

Det hele begynte med at vi lå i Muros sammen med våre nye svenske venner. Vi syns det var litt kjipt å ligge i en marina når vi egentlig kunne ut å ankre, ikke bare er det billigere, men også mye finere og friere. Grunnen til at vi egentlig lå i havn i Muros var fordi det blåste i bøtter og spann. Vindmåleren viste jevnt over 20 m/s så og si døgnet rundt. Da vi hadde ligget der noen timer kom det en dansk båt og la seg ved siden av oss. Guriland, de var til og med på vår alder, eller i alle fall på min. Even er jo som dere vet ganske gammel. Hihi. De lå i marinaen ei natt da det blåste som verst. De ville gjerne spare penger, så de ville ut å legge seg for anker dagen etter. Vinden hadde roet seg en god del da. Vi avtalte at de skulle sjekke ankringsplassen ut og at vi skulle kalle dem opp på VHFèn etter to timer. Vi kalte dem opp etter to timer og sa vi også ville komme. Men noen minutter etter begynte det å blåse og storme som verst. Så vi orket ikke tanken på å dra ut.

IMG_1944

Vindmåleren.

IMG_1942

Vi dro derfor på stranda i stedet. Vi prøvde hele kvelden å kalle opp danskene, uten resultat. VHF er jo engang sånn at man er nødt til å ha den på for at man skal få kontakt. Vi prøvde også å google båtnavnet i det uendelige. Båtnavnet var for så vidt var det eneste vi hadde av kontaktinformasjon. Dette også uten resultat. Vi var skikkelig lei oss for det fordi nye bekjentskaper alltid er gøy! Men heldigvis hadde vi enda svenskene. Alle plassene vi har vært så langt både i Spania og Frankrike snakker man med folk litt sånn «god dag mann, økseskaft», nesten ingen kan Engelsk. Så det er jo umulig å bli kjent med noen av de lokale når man ikke kan et ord hverken spansk eller fransk… Og bare sånn smalltalk på butikken også videre. Heldigvis da er google translate perfekt å ha. Finnes til og med i app. Der kan du til og med skrive inn hva du vil ha oversatt også sier telefonen ordene på det språket du vil. Men problemet med det er jo da at du ikke skjønner svaret du får, men men, du får i det minste sagt det du vil. Og du kan lage svarene sånn det passer deg. Hihi.

Dagen etter var det meldt grei vind på dagen, men veldig mye vind på ettermiddagen. Svenskene dro, de hadde for så vidt et tidsskjema å forholde seg til så de ville dra et litt langt strekk til en ny marina. Vi vurderte om vi skulle dra å legge oss for anker, men bestemte oss for å drøye det til dagen etter. I stedet dro vi på ekskursjon til Santiago De Compostela, for dere som ikke har hørt om plassen er det et sånn avslutningssted for pilgrimsgåere som det for så vidt var MYE av. Vi hadde selvsagt også lyst til å gå pilgrimstur, men vi er jo på spareren, så med båten i en dyr marina og vi på hotell fant vi ut at det ble for råflott for øyeblikket. Men vi koste oss glugg ihjel. Jeg kjøpte nye solbriller, spiste (uvitende) sardiner til middag, gikk alene inn i ei kjent kirke som jeg for øyeblikket ikke husker navnet på, sto i kø i 20 minutter for å få gratis is og kjøpte hver vår fansy sjokoladebit.

IMG_1956

Sto fisk i den engelske menyen. Ble litt skuffet da.

DSC_0117

Kjent kirke. Veldig fin innvendig. Even fikk ikke lov til å komme inn fordi han hadde sekk på ryggen. Even var ikke videre lei seg av den grunn. Han satte seg på en pub i stedet.

IMG_1250

Ble også ørlitegranne skuffet her. Da vi fikk en poster der det sto gratis is. Vel og merke på spansk, men vi brukte appen til å oversette. Sto i kø i en halv evighet og dette var det vi fikk. Haha, ble så fortumlet at jeg bare takket og gikk.

IMG_1249

Kjøpte oss hver vår bit med fansy sjokolade. Even ville på død og liv ha gitarsjokolade, han kommer i følge han selv til å bli en stor rockestjerne en dag. Bare han får øvd nok. Oppfølger kommer.

Vi så for så vidt danskene på svai i bukten fra bussen, de var også ganske i le. Dagen etter dro vi avgårde på jakt etter danskene. Vi dro til bukten og til vår skuffelse hadde de allerede dratt… Da var det bare å feste ankeret, ta litt lunsj, deretter loffe videre sørover, fortsatt på jakt.

Vi fant ikke danskene den dagen heller.

Vi la oss for anker helt alene rett utenfor en gedigen strand og et lite tettsted, Corrubedo hette det. Jeg og Even sverget på at vi aldri hadde sett ei så lang strand før. Dagen etter tok vi oss en joggetur på stranda først, deretter lå vi og latet oss og tok avkjølende bad. Ganske deilig.

DSC_0157

Fikk ikke noen bra bilder fra stranda, men hvis dere ser, så slutter stranda der den lille knausen slutter. Brukte gummibåten som ryggstøtte.

IMG_1967

Siden vi var alene på ankringen og det var fralandsvind benyttet jeg anledningen til å ta meg en etterlengtet dusj på hekken før vi dro videre.

Etter noen soltimer og en etterlengtet dusj dro vi videre, fortsatt positive og på jakt. Vi endte opp på en liten plass som hette Puerto Padras Negras. Som alltid ankrende og fulle av pågangsmot. Det som var positivt med denne plassen var selvsagt at det var ei gedigen strand, men også ei lita båthavn, så vi kunne kjøre gummibåten vår inntil flytebrygga, vi benytta anledningen til å fylle bensin og å handle litt. Vi måtte gå et stykke for å komme til butikken. Det var steike varmt og vi fant selvsagt ut at vi hadde gått den omveien på vei tilbake til båten…

Danskene var selvsagt ikke her heller…

Ingen strandbilder herfra, vi dro videre morgenen etter. Da kjente jeg faktisk at det var ganske sur vind. Det blåste en god del fra sør, men kjentes uten tvil ut som nordavind. Jeg satt i shorts og svær fleecejakke. Vi hadde tenkt å dra til Isla Ons som er en øy i Nord Spania. Ganske kjent for fuglekikkere fordi det er et fuglereservat der. Det var bøyer vi kunne legge oss på, men alle var selvsagt opptatte. Det var bittesmå gule bøyer som ikke var opptatte, men de virket ganske så skrøpelige og tynne og det var ingen båten som brukte de. For alt vi vet kunne det like gjerne være garn eller andre ting.

Vi bare droppet Isla Ons, men fikk i det minste tatt noen bilder fra båten da, men dropper de her. Mye dropp. Akkurat som på Bygland den siste uken ettersom det har vært NM i Paragliding og annet moro. Hihi.

IMG_1255

Prøvde å legge ut bilde over hvor vi hadde vært, men det gikk så tregt, så skal prøve å forklare det i stedet. Vi dro inn i en fjord, den siste fjorden før Portugal. Vi lette etter danskene i hver eneste bukt i hele fjorden. Vi tenkte å legge oss inn i havna i Cangas, men den var stufull, så det var ikke plass til oss. Vi hadde tenkt å legge oss for anker rett på utsiden av marinaen, men det var helt feil vindretning for å ligge der. Vi la oss i nabobukten noen nautiske mil fra. Så her har vi vært siden lørdag, har gitt opp jakten på danskene og satser mer på at skjebnen ordner opp.

DSC_0185

I går var den store stranddagen. Deilig. Mange båter ligger her, og mange kommer på morgenen og reiser igjen om kvelden.

IMG_1982

I dag syklet vi hele veien til Cangas. Opp og ned STUPBRATTE bakker. I Norge har vi ikke sånne bakker på grunn av glatta på vinteren. Fytti, er bare så sykt bratt at jeg ikke turte å sykle i nedoverbakkene. Men det var verdt strevet. Vi kjøpte oss sykkellås og middag. Fantastisk. Tok til og med en øl til maten. Smakte himmelsk. Var så verdt strevet med å komme seg dit.

IMG_1233

Ellers nyter vi livet til det fulle. Her er for så vidt Even i kjent posisjon om dagene. Hihihi. Ship Ohoi!

Forfatter: tone2

Dette er Anne og Even sin reiseblogg, der vi sammen med seilbåten vår Tone II skal dra rundt omkring i halvannet år. Vi kjøpte Tone II i Januar 2015, forholdsvis ferdig rigget for langtur. Vi har siden bodd i båten, første halvår i Molde og senere i Kristiansand. Håper mange vil ha interesse av å lese det vi har å skrive. Vi kastet loss og dro fra Kristiansand sentrum 2.mai 2016. Ship Ohoi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *