Nord Spania – Inn og ut av fjorder!!

Hei og god morgen, kjære venner!

Vi er fortsatt i Spania, for den som var i tvil om det. Ved siste innlegg lå vi ankret opp rett utenfor A Coruna. Vi har forflyttet oss hele tre ganger siden da. Vi dro til Muxia på fredag, en liten plass rett før det kjente Kap Finisterre, som er verdens svar på Stadt i Norge. Alle har hørt om Stadt, men det er vel ytterst få som har vært der. Men om det skulle være av interesse kan du lese om Kap Finisterres historie HER.

DSC_0070DSC_0074

Da vi var kommet vel i havn i Muxia på fredags ettermiddag, så vi at vi lå rett ved siden av noen svensker! HURRA! Da var det hæla i taket og tenna i tapetet for vår del. Har bare vært meg og Even som har pratet norsk, helt siden Shetland. Så det var deilig å endelig få pratet litt norsk. Og ikke minst var svenskene veldig hyggelige, så vi har slått følge helt siden fredag. Svenskene har med seg 3 unger, to av de er 10-12 og en er ca 5, de er på vei til Algarvekysten i Portugal, de skal legge ned båten der, og hente den igjen neste år.

Vi dro til en fjord rett innenfor Kap Finisterre på lørdag og lå for anker. Plassen hette Punta Amela, og var en helt ufattelig, liten koselig småby med en gedigen strand rett ved der vi lå for anker. Det var bare å ta gummibåten fatt og kjøre et halvt minutt inn på stranda.

DSC_0094

DSC_0112

DSC_0106

En ting som ikke var særlig hyggelig var en liten hai som hadde forvillet seg inn på stranda rett ved der vi lå for anker. Det var en tøff mann som bare tok tak i finna på haien og kastet den avgårde. Man kunne tydelig se at den sirkulerte rundt omkring. Tydelig på jakt. Etterhvert kom det dykkere og allverdens for å jage den avgårde. Den ser kanskje ikke så skremmende og stor ut på bilde, men det var den, den hadde rad på rad med hoggtenner innover munnen. Jeg badet ikke mer den dagen, for å si det slik.

Vi dro fra Punta Amela i går grunnet en del vind og dønninger, så nå er vi i en havn i en liten by som heter Muros.

Vi har veldig lyst til å ut å legge oss for anker igjen, men det blåser noe forskrekkelig. I går var vindstyrken over 26 m/s i kastene og det var meldt 8 m/s. Vi vet ikke helt hva vi skal enda, om vi skal prøve å finne oss ei bukt å ligge i, om vi skal bli her til været roer seg på lørdag eller eventuelt bare dra videre sørover. Om vi går til for eksempel Vigo som liksom er den neste havna er det slutt på alle de fine fjordene og ankringene. Tror vi finner oss ei bukt etterhvert.

PS: Tiltross for kuling, er det fortsatt 26 grader i skyggen. Så man går å svetter og skal til tider ønske at neste stopp er Nordpolen.

Ha en god dag, alle sammen. Det skal vi! Ship Ohoi!

Forfatter: tone2

Dette er Anne og Even sin reiseblogg, der vi sammen med seilbåten vår Tone II skal dra rundt omkring i halvannet år. Vi kjøpte Tone II i Januar 2015, forholdsvis ferdig rigget for langtur. Vi har siden bodd i båten, første halvår i Molde og senere i Kristiansand. Håper mange vil ha interesse av å lese det vi har å skrive. Vi kastet loss og dro fra Kristiansand sentrum 2.mai 2016. Ship Ohoi!

1 kommentar til «Nord Spania – Inn og ut av fjorder!!»

  1. Hei kjære Anne og Even! Flott dere holder oss oppdatert underveis. Jeg har forstått at Birgit skal entre på som gast i august! Det blir stas å følge med på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *